Najaarscompetitie 2012 – Pingwins 1 promoveert naar 1ste klasse

In het najaar van de reguliere competitie heeft Pingwins 1 een stukje club geschiedenis geschreven. Voor het eerst sinds het najaar van 2007 keren de Pingwins weer terug naar de1ste klasse van de Afdeling West. Het uitzonderlijke is dat Pingwins 1 vorig jaar nog in de 3 deklasse speelde! Na een spannende titelstrijd trok Pingwins 1 dus aan het langste eind met 75 punten,uiteindelijk 6 punten meer dan directe concurrent Tavenu 1. Het bestuur feliciteert dan ook Bayraa Boldbataar, Nico van Houten, Panco Chung, Jeroen Koudstaal en Marcel Tichelaar met hun knappe prestatie! Laten we hopen dat ons eerste team langer dan één seizoen van 1ste klasse mag genieten, want het heeft tenslotte 5 jaar geduurd om er terug te keren!
Naast Pingwins 1 speelde ook Pingwins 4 kampioen, in de 4de klasse namelijk. Het team metJerôme Felida, Marc van der Zee en Carlos Wolff eindigde afgescheiden eerste met 9 puntenvoorsprong.

In de reguliere competitie hadden de andere Pingwins-formaties hadden het moeilijker.Pingwins 2 (Alexandre Pochet, Achim Schmidt, Stefan Boeters, Rianne de Groot en JohanGovers) handhaafde zich in de 3de klasse. Pingwins 3 (Clemens van Wijk, Mark Oosterling,Rolf Fülscher en Janneke de Graaff) en Pingwins 5 (Zexin Huang, Yan Sau Cheng, Yan BiuCheng en Yuen Fat Leung) daarentegen degraderen naar de 5de klasse. Pingwins 6 (Hans van Lochem, Dick van Gilst, Hans de Bruin en Arnold van Dijk) gaat na een kort verblijf in de 6de klasse weer terug naar af in de 6de klasse XYZ. Daar krijgt zij het gezelschap van Pingwins 7 dat naast de routiniers Steven van Looveren en Dolf König ook uit beginners bestaat. Onze debutanten (Daniël Rondags, Pascal Meppelink, Jod Hsu en Ting-Kuan Chen) deden het best goed met enkele spectaculaire overwinningen.

In de duo-competitie strandden Erik van Minnen, Rob Oort en Daan Spoormans op de 2deplaats in de 2de klasse. Pingwins 2 (Carlos Wolff, Mark Oosterling) draaiden een ontspannen seizoen in de 3de klasse. Pingwins 3, dat uit onze nieuwe leden Felix Kramer, Paul Woutersen Simon Heijne doorstonden hun vuurdoop en bleven net uit de degradatiezone in de 4 deklasse. Onze dames van Pingwins 4 (Paulin Cheng en Yin Peng Leung) stonden hun mannetj een eindigden in de middenmoot. (JG)

Comments are closed.