TTV Pingwins is de tafeltennisvereniging die op 1 januari 1993 is ontstaan uit een fusie tussen de Haagse tafeltennisclubs MVO ’50 en DDC. De naam “Pingwins” staat voor “pingpong” en “winnen”. Alhoewel we op sportief vlak best wel ambities hebben, willen we vooral de gezelligste, multi-culturele vereniging van Den Haag-Centrum zijn. Onder onze leden tellen we een tiental verschillende nationaliteiten, in toenemende mate ook “expatriates”. Onze interne toernooien zijn dus steeds internationaal!

TTV Pingwins is een groeiende vereniging en heeft momenteel ongeveer 60 seniorleden. Uiteindelijk willen we uitgroeien naar een vereniging van een 100-tal jeugd- en seniorleden. In 2013 knoopten de Pingwins opnieuw aan met een actieve jeugdpolitiek in samenwerking met een andere Haagse vereniging. Sinds 2012 is TTV Pingwins mede-organisator van het gekende Haagse Basisscholierentoernooi.

Tijdens het competitieseizoen kunnen onze leden op 4 liefst avonden per week (dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag) in de club terecht voor de beoefening van hun favoriete sport, zowel in recreatief als competitieverband. TTV Pingwins heeft dus een uniek en ruim aanbod van speelgelegenheid: op elke openingsavond kan je vrij spelen!

Voor de senioren organiseren we, zowel voor beginners als gevorderden, op dinsdagavond (van 20u00 tot 21u30) deelnemen professioneel geleide trainingen. Beginners krijgen aangepaste oefeningen. Voor onze jeugd organiseren we op een speelse, educatieve manier beginnerscursussen op donderdagavond (van 18u30 tot 20u00). De kinderen (van groep 5 tot 8) krijgen deskundige begeleiding van ervaren trainers.

Tafeltennissen bij TTV Pingwins kan zowel in wedstrijdverband als recreatief. Momenteel nemen vijf teams van TTV Pingwins deel aan de reguliere competitie en elf teams aan de duo-competitie van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) op het niveau van Hoofdklasse tot en met 7de klasse.