En de winnaar van het clubkampioenschap is …

Na de sterke prestaties van de Pingwins in de heenronde van de voorjaarscompetitie vormde het clubkampioenschap een mooie bekroning van een succesvol seizoen. Wekenlang hebben de Pingwins zich mentaal voorbereid om de moeder van alle toernooien te kunnen winnen. En het zou dit jaar een open en spannende strijd worden: Panco Chung, de winnaar van vorig jaar, verbleef de voorbije maanden immers in China en het was volstrekt onduidelijk of en, zo ja, wanneer hij zou terugkeren. Toen Panco de week voor het kampioenschap dan toch verrassend opdook bij onze vereniging, was de teleurstelling bij sommigen van de gezichten te lezen. Vanaf dat moment was de vraag vooral wie Panco dit jaar van de overwinning zou kunnen houden!

Dit jaar namen 27 leden deel aan het toernooi tegenover de recordopkomst van 36 vorig jaar. 8 verschillende nationaliteiten stonden tegenover mekaar aan de tafeltennistafel en, na het toernooi, naast mekaar aan de bar.

De deelnemers werden verdeeld over drie poules naargelang het spelniveau. Een spannende strijd was hierdoor verzekerd en de enthousiaste toeschouwers hebben het zich niet beklaagd! Met spandoeken en luide aanmoedigingen van onze fans speelden onze Pingwins, verbeten maar sportief, voor hun plek in de roemrijke clubgeschiedenis.

De C-poule werd dit jaar gewonnen door routinier Dick van Gilst, die het op basis van het onderlinge resultaat haalde van recreant Glenn Ki Ahong. Hoewel de Nederlanders duidelijk in de meerderheid waren tijdens ons internationale toernooi, werd hij uiteindelijk de enige Nederlandse winnaar van zijn poule!

In de B-poule werd de strijd tussen de broertjes Yan Sau en Yan Biu Cheng beslecht in het voordeel van deze laatste. Yan Biu won immers al zijn wedstrijden!

In de sterke A-poule werd de winnaar aangeduid na een finale tussen de 2 beste spelers. Nieuwkomer Joey Tetelepta kwam erg sterk voor de dag en mocht het opnemen tegen … Panco Chung! Joey had eerder op de avond indruk gemaakt door zijn krachtige aanvalsspel. Als iemand Panco de weg naar de overwinning zou kunnen afsnijden, dan was hij het wel! Misschien maakte de aanwezigheid van zijn vriendin hem extra nerveus, maar Joey moest het in de finale afleggen tegen Panco met 0-3. Op de beslissende momenten hield de ervaren Panco net iets meer het hoofd koel! En zo gebeurde het dat Panco de Beker met de Lange Oren opnieuw een jaartje in zijn etalagekast mag zetten. Wie de wisselbeker drie keer wint, mag hem houden. Spanning op het clubkampioenschap van 2015 is hiermee alvast gegarandeerd! (JG)

[box type=”info”]Voor de foto’s zie clubkampioenen[/box]

 

Comments are closed.