De jeugd van SETT Pingwins besluit 2014 met een leuk eindtoernooi samen met De Spiegel

Op donderdag 11 december vond onze laatste training plaats in de Da Costastraat, waar combinatiegroep SETT/Pingwins iedere donderdag tafeltennistrainingen krijgt. Dit keer was het echter geen gewone training, want het jaar werd op een leuke manier afgesloten met een groot eindtoernooi.

Maar, het toernooi was niet alleen bedoeld voor onze spelers, maar ook voor alle leerlingen van Da Costaschool de Spiegel die in de eerste periode van dit schooljaar de naschoolse tafeltenniscursus hebben gevolgd. In totaal hebben 26 kinderen meegedaan tijdens het toernooi, waarvan 12 van de school. De spelers van SETT/Pingwins waren vaak goede sparringpartners voor de leerlingen van de Spiegel.

Er werd in vier groepen gestreden voor een plek in de halve finale, 2 groepen van zeven spelers en twee groepen van zes spelers. Voor de beste spelers waren er drie medailles beschikbaar, een gouden, een zilveren en een bronzen. Alleen de leerlingen van de Spiegel konden spelen voor deze prijzen, de leden van de vereniging speelden voor spek en bonen mee. Na vele spannende wedstrijden werd duidelijk wie van de kinderen in de halve finale terecht kwamen. Drie jongens uit groep 8 en één jongen uit groep 5 maakten zich klaar voor de halve finales en de spannende finale! Uiteindelijk werd de jongen uit groep 5 4e en behaalden de drie jongens uit groep 8 de eerste drie plaatsen.

Na afloop hebben alle leerlingen nog hun diploma ontvangen ter afsluiting van de cursus op school. Wij hopen natuurlijk dat er leerlingen zijn die het zo leuk vonden bij ons op de vereniging, dat ze besluiten om in de toekomst een keer gratis mee te trainen! Jullie zijn in ieder geval van harte welkom op de donderdagavond van 18.30-20.00 in de Max Velthuijs school, waar wij vanaf 8 januari weer zullen starten met onze trainingen.

Al met al was het een gezellig drukke avond en hebben wij erg mooie en spannende wedstrijden mogen zien. We hopen jullie allemaal snel weer te zien en wensen iedereen vast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Kelly Ratsma
Trainster en jeugdsportcoördinator tafeltennis

Comments are closed.