Voorjaarscompetitie 2013 – De Pingwins slikken bittere pil

Na de sportieve successen van de voorbije jaren zijn de Pingwins weer met de voeten op de grond beland. De competitie van 2013 zit er op en het verdict is ontzettend hard: vijf van de acht reguliere teams, waaronder het eerste team, degraderen! De promotie van twee lager gerangschikte teams (Pingwins 6 en 7) is zeker verdienstelijk, maar is uiteindelijk slechts een pleister op een houten been.
Het is niet mogelijk één bepaalde oorzaak aan te wijzen voor het sportieve falen. In ieder geval werden de trainingen voor gevorderden dit seizoen minder druk bijgewoond dan gewoonlijk – het gure winterweer speelde hierin zeker een rol – maar de gevolgen zijn er dan ook naar.

Pingwins 1 (Nico van Houten, Alexandre Pochet, Panco Chung en Bayraa Boldbataar, maar dit seizoen zonder Jeroen Koudstaal) heeft de hoge verwachtingen in 1ste klasse dus niet kunnen inlossen. Op de slotdag van de competitie haalde Pingwins 1 haar enige overwinning van het seizoen, waardoor het team toch weer wat vertrouwen tankt naar volgend seizoen toe.
Pingwins 2 (Jerôme Felida, Carlos Wolff en Marc van der Zee) degradeert na een verblijf van slechts één seizoen uit de 3de klasse. Pingwins 3 (Stefan Boeters, Achim Schmidt, Rianne De Groot, Holger Ott en Johan Govers) werd pas op de slotdag van de competitie naar een degradatieplaats verwezen.
Pingwins 4 (Andrei Khanzhin, Felix Kramer, Paul Wouters en Simon Heijne) en Pingwins 5 (Yuen Fat Leung, Yan Sau en Yan Biu Cheng) tuimelden dan weer uit de 4de klasse. Pingwins 6 (Rolf Fülscher, Janneke de Graaff, Mark Oosterling en Clemens van Wijk) kon de Pingwins-eer enigszins redden met hun kampioenstitel in de 5de klasse. Pingwins 7 (Hans de Bruin, Arnold van Dijk, Dick van Gilst en Hans van Lochem) was de beste in 6de klasse XYZ en hoopt nu volgend seizoen niet de jojo-beweging naar beneden te maken. De sportieve prestaties gingen van Pingwins 8 (Ting-Kuan Chen, Dolf König, Steven Van Looveren, Jod Hsu, Pascal Meppelink en Daniël Rondags), dat grotendeels uit beginners bestaat, ook vorig seizoen in opgaande lijn en eindigde in de middenmoot.

In de duo-competitie veegde Pingwins 1 (Erik van Minnen, Rob Oort en Daan Spoormans) de vloer aan met de concurrentie in de 2de klasse en eindigde op de 1ste plaats met 11 punten voorsprong. Pingwins 2 (Denny Leung en Chi Fai Au Yeung) miste haar debuut in de 2de klasse en mag het volgend seizoen in 3de proberen. Pingwins 3 (Paulin Cheng, Yin Peng Leung) kende een ontspannen seizoen en handhaaft zich in de 6de klasse. (JG)

Comments are closed.