Onvergetelijk kinderspektakel bij de Pingwins!

Op 27 november en 11 december werd de Pingwins Arena in de Da Costastraat volledig ingepalmd door respectievelijk 37 en 32 dolenthousiaste kinderen, die kwamen strijden voor een plaats in de finale van het Haagse Basisscholierenkampioenschap Tafeltennis. De kinderen werden afgevaardigd door de Basisschool Willemspark, de Eben-Haezerschool, Houtrustschool en OBS De Zonnebloem. Natuurlijk mocht ook de Max Velthuijs School, de thuisbasis van TTV Pingwins, niet ontbreken op het appel!

Na een heftige, maar sportieve strijd kwalificeerden 32 kinderen zich voor de finale, luid aangemoedigd door hun ouders en sportleerkrachten. Maar in feite wonnen alle kinderen, want ze werden door de Pingwins getrakteerd op gratis limonade en spekjes!

Bij andere Haagse tafeltennisverenigingen werden eveneens voorronden gespeeld. Van de ongeveer 300 deelnemende kinderen aan het toernooi zullen uiteindelijk 140 kinderen doorstromen naar de finale, die op 22 januari zal worden gespeeld in de sporthal aan de Gaslaan.

Voor TTV Pingwins, dat werd ondersteund door de collega’s van SETT, was het de tweede opeenvolgende deelname als medeorganisator van het toernooi. Niet alleen waren deze voorronden propaganda voor het tafeltennis, ook betekende het een flinke opsteker voor het gezamenlijke jeugdproject van de Pingwins en SETT. De gratis initiatietrainingen voor kinderen van groep 5 tot 8, die doorgaan op donderdagavond vanaf 18u30 tot 20u00, werden alvast druk bijgewoond.

Wil je kind zich aanmelden voor de trainingen, die in januari opnieuw zullen starten, contacteer dan Johan Govers (penningmeester@pingwins.nl).

Het Bestuur dankt in ieder geval alle vrijwilligers (Arnold, Hans, Rob, Rolf, Johan, René, Boy en Ronald) voor hun medewerking! (JG)

Comments are closed.