De wederopstanding van de Pingwins in de najaarscompetitie?

De competitie in de heenronde van 2013 was niet helemaal naar wens verlopen. “Dat kan beter”, dachten een aantal leden van de vereniging. Zij sloten zich op in een trainingskamp in Duitsland en een toptrainer werd binnen gehaald. Hierdoor waren de verwachtingen hoog gespannen. Werden deze verwachtingen in de terugronde van de competitie dan wel waargemaakt?

In de najaarscompetitie namen 9 teams deel aan de reguliere- en 4 teams deel aan de duo-competitie.
Team 1 werd overtuigend kampioen en liet de concurrenten ver achter zich. Gefeliciteerd mannen met het behalen van de titel en veel succes toegewenst in de eerste klasse!
Team 2 heeft zich keurig gehandhaafd in de 3e klasse.
Team 3, 4 en 5 namen deel in de 4e klasse. Tot onze spijt moesten wij erkennen dat de concurrentie te sterk was. Dan gaan we maar weer voor het kampioenschap in de 5e klasse!
Helaas heeft ook team 6 het in de 5 klasse het niet gered. Ook hier was de concurrentie te sterk. Maar volgend seizoen gaat het vast beter met dit team.
In team 7 spelen de mannen met jarenlange ervaring. Zouden zij zich gehandhaafd hebben in de 6 klasse? Gezien de stand aan het eind van de rit moet de conclusie worden getrokken dat ook hier de concurrentie te sterk was. Jammer maar volgend seizoen gaan zij met frisse moed er weer tegen aan.
Team 8 is een team met een aantal spelers die nog niet lang deelnemen aan de competitie. Zij hebben het goed gedaan en hielden keurig stand.
Over team 9 niets anders dan lof. Tot aan het eind van de competitie was het spannend.
Zij eindigden gelijk in punten met Wibats. In eerste instantie dacht Wibats de buit binnen gehaald te hebben, maar op verzoek van de Pingwins werd er een hertelling verricht en werd Pingwins 9 alsnog tot kampioen uitgeroepen. Gefeliciteerd mannen!

Hoe hebben de teams in de Duo competitie het er van af gebracht?
Team 1 wist van te voren dat het zwaar zou worden, omdat er topspelers in de eerste klasse spelen. Nou dat klopte. Er speelden in deze poule spelers die in de reguliere klasse betiteld kunnen worden als topspelers. Tegen de ”normale” teams werden best aardige resultaten behaald, maar uiteindelijk degradeerde dit team naar de 2e klasse. Mogelijk dat in het komend seizoen zij alsnog kunnen deelnemen in de eerste klasse omdat er een poule
bijkomt waarin de topteams uitkomen.
Pingwins 2 en 3 kwamen uit in de 3e klasse en hebben het goed gedaan. Netjes in de middenmoot geëindigd.
Pingwins 4 heeft het bijzonder goed gedaan. Zij zijn op een keurige 2e plek geëindigd en dat smaakt naar meer.

Gezien het bovenstaande kan de conclusie worden getrokken dat het lek nog niet boven water is, maar dat er hard aan wordt gewerkt.
Veel succes en plezier in de voorjaarscompetitie toegewenst! (RO, AvD)

Comments are closed.