2014 feestelijk afgesloten met het Oliebollentoernooi

Niets verenigt een tafeltennisvereniging meer dan tafeltennis. Aan de vooravond van de jaarwisseling kwamen maar liefst 30 deelnemers uit 11 verschillende landen opdagen voor het enige, echte Oliebollentoernooi van de Pingwins! Naast 26 leden van TTV Pingwins waren er ook 3 aspirant-leden en 1 speler van TVZ aanwezig. Tijdens zo’n internationaal toernooi overheerst de olympische gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen, maar als het kan toch liever beide!
Zoals gebruikelijk werd er in 3 poules gespeeld, die naar speelsterkte waren ingedeeld en gesplitst over 6 tafels. De winnaars van elke tafel zouden dan in drie finales onderling de strijd beslechten. Tussendoor werden de krachten aangevuld met gratis oliebollen.
De C-finale werd net als vorig jaar gewonnen door Dick van Gilst, die sterker bleek dan Jod Hsu. Yan Biu Cheng, die vorig jaar in de B-finale verloor van zijn oudere broer Yan Sau, had aan Felix Kramer een taaie tegenstander, maar hield het hoofd dit keer koel.

Wie gewed had op een gemakkelijke overwinning van clubkampioen Panco Chung in de A-finale, kwam bedrogen uit. Panco had er duidelijk niet zo veel zin in, want hij wist zich als gevolg van twee nederlagen in zijn poule niet eens te kwalificeren voor de finale. Daarmee lagen de kansen voor de anderen helemaal open, vooral voor de verliezende finalist van het clubkampioenschap, Joey Tetelepta. Outsider Zeixin Huang, die sinds zijn recente huwelijk duidelijk aan krachten heeft ingeboet, verloor in de voorronde verrassend van onze Poolse gastspeler Marcel.  Zodoende werd er een spannende finale gespeeld tussen Joey en Marcel, die zowaar gewonnen werd door de laatste! Het spreekt voor zich dat we zware morele druk zullen uitoefenen op Marcel om lid te worden! En we hopen intussen dat Joey bij het volgende Pingwins-toernooi wordt bevrijd van zijn “Zoetemelk-syndroom”! (JG)

Comments are closed.