Jongere generatie grijpt de macht op het clubkampioenschap

De titel van dit artikel verraadt het al: er vond een belangrijke machtsverschuiving plaats tijdens het clubkampioenschap. 29 mei gaat daarbij de geschiedenis in als de datum waarop de jongere Pingwins-generatie de kampioenschapsfakkel overnam van de ouderen. Het kampioenschap was dit jaar sowieso emotioneler dan anders: onze toernooimeester, Steven Van Looveren, verhuist naar Drenthe en dit was wellicht zijn laatste evenement bij Pingwins als toernooileider. Bedankt Steven!

Er waren dit jaar 25 deelnemers. Zoals altijd was het weer een bont gezelschap met een tiental nationaliteiten aan de tafel.

De voorbije 2 jaar was de hegemonie van “ouwe rakker” Panco Chung ongenaakbaar en won hij elk intern toernooi waaraan hij deelnam. De voornaamste vraag tot hiertoe was dan ook telkens: doet Panco mee of niet? En ja, hij deed mee. De penningmeester van Pingwins zag de budgettaire bui dan ook al hangen, want in geval van een derde overwinning mocht Panco de Beker met de Lange Oren definitief houden! En een grote, nieuwe beker, die is niet goedkoop…

“Gelukkig” kwam het zo ver niet. Ons inmiddels 58-jarige Karate Kid, Panco Chung, haalde zelfs de finale niet na twee nederlagen in de voorronde. De finale van de sterke A-poule werd gespeeld door Marcel Rajewicz, onze Poolse aanwinst, en Joey Tetelepta. Joey beet vorig jaar in de finale nog in het zand tegen Panco en op de finale van ons Oliebollentoernooi tegen … Marcel! Toen Marcel 2-0 voor kwam in de finale dachten de vele toeschouwers dan ook dat de wedstrijd gespeeld was. Maar dat was buiten Joey gerekend! Onder luide aanmoediging van zijn supporters vocht Joey zich terug in de wedstrijd tot 2-2 en trok uiteindelijk met groot machtsvertoon ook de beslissende vijfde set naar zich toe. 3-2 en Joey is hiermee meteen verlost van zijn Joop Zoetemelk-syndroom. Een trotse Joey mag terecht de Beker met de Lange Oren voor een jaartje in zijn kast zetten.

De andere finales waren niet minder spannend. In de B-poule won de jonge Robin met 3-2 van Marc van Zee, in 2013 nog de verliezende finalist van de A-poule. In de C-poule moest Glenn Ki Ahong het eveneens met 3-2 afleggen tegen Sergiy Ulyashyn, die weer terug is van weggeweest.

Het officiële tafeltennisseizoen werd hiermee op een mooie manier afgesloten. TTV Pingwins blijft evenwel de ganse zomer open op dinsdag- en donderdagavond! (JG)

Comments are closed.