Vriendschappelijk toernooi tegen SETT is gezellige kennismaking

De Pingwins-Arena was goed gevuld vorige vrijdagavond voor het eerste vriendschappelijke toernooi tegen de buren van SETT. Beide verenigingen brachten elk vier ploegen in stelling, 24 spelers in totaal. Om het numerieke evenwicht tussen beide clubs te bewaren, liepen enkele Pingwinners over naar de “vijand”, hetgeen dit eerste treffen nog wat pikanter maakte. Hoewel de wedstrijden vooral vriendschappelijk en een goede gelegenheid voor kennismaking waren, ging het tenslotte ook om de tafeltennishegemonie over Den Haag Centrum.

De heenronde werd afgesloten in het voordeel van Pingwins met een cumulatieve score van 25 tegen 15 voor SETT. De datum voor de terugronde is nog niet vastgesteld, maar deze zal wellicht ergens in de maand mei geprikt worden. De score laat het niet vermoeden, maar de meeste wedstrijden werden zwaar bevochten.

Pingwins 1 haalde het met 6-4, met de hakken over de sloot dus. Onze kersverse voorzitter, Nico van Houten, en Panco Chung behaalden respectievelijk 3 en 2 overwinningen. Bayraa Boldbataar verweerde zich als een duivel in een wijwatervat, maar moest het telkens afleggen tegen Boy de Wilde, Peter Kosterman en René van Kuijen. De spelers van de eerste teams komen allemaal uit in de 3de klasse reguliere of 2de klasse duo-competitie.

Pingwins 2 overwon met 7-3. Erik van Minnen, een 2de-klasser uit de duo-competitie, Yuen-Fat Leung en Carlos Wolff, beiden uit 4de klasse, waren te sterk voor Martijn en Frank van Tent, die normaal in de 5de klasse duo uitkomen. De SETT-eer werd hoog gehouden door Pingwinner Yan-Biu Cheng, die supergemotiveerd al zijn wedstrijden won.

Pingwins 3 had het gemakkelijker tegen SETT 3, dat voor de gelegenheid werd versterkt met Pingwinner Hans van Lochem (6de klasse). Janneke de Graaff (5de klasse) en Dick van Gilst (6de klasse) bleken vrijdagavond onklopbaar tegen Erwin van Stappershoef, Nettie Lagas (beiden 6de klasse duo) en dus Hans van Lochem. Hans de Bruin (6de klasse) moest tevreden zijn met één overwinning.

Pingwins 4 ging met 4-6 onderuit tegen de jongeren van SETT 4. Alle spelers waren van 6de klasse-niveau. Paulin Cheng en Ruud Oosterling boekten ieder 2 overwinningen, maar Ying-Peng Leung wist geen raad met het jeugdige geweld van Rens Pronk en Simon Galinsky. Christiaan van den Berg van SETT won zelfs zijn drie wedstrijden.

De senioren van Pingwins bleken dus iets sterker dan hun tegenstander, maar de jeugd van SETT bewees dat zij een goede wissel op de toekomst is. In ieder geval was het resultaat niet het belangrijkste vorige vrijdag. Het werd immers vooral een gezellige avond met een aardig potje tafeltennis.

Comments are closed.