Voormalig Nederlands kampioen De Boer traint De Pingwins

Michel de Boer in actie tijdens het WK Tafeltennis vorig jaar in Rotterdam

Het bestuur kan met trots melden dat het Michel de Boer, voormalig Nederlands kampioen tafeltennis, heeft aangetrokken als (tijdelijke) trainer van de Pingwins !!
Michel zal vanaf 4 juni tot en met 2 juli, telkens op maandagavond om 20u30, training geven aan de beloftevolle spelers van onze vereniging. Deze unieke opportuniteit vloeit voort uit de strategische samenwerking die de club onlangs is aangegaan met TT Sport. In het kader van dat akkoord wordt TT Sport hofleverancier van tafeltennismaterieel bij onze vereniging en ook kunnen onze leden voortaan genieten van een korting op hun persoonlijke aankopen bij TT Sport.

Michel de Boer, geboren in 1970, werd in 2010 individueel kampioen tafeltennis van Nederland. In 2011 nam hij nog deel aan het Wereldkampioenschap Tafeltennis in Rotterdam. Hij kwam 12 keer uit voor de Nederlandse nationale ploeg. De Boer speelde het merendeel van zijn sportieve loopbaan voor FVT met wie hij in teamverband 9 keer kampioen van Nederland werd en 7 keer de nationale beker
won. Verder speelde hij onder meer voor TTV Avanti en Kobelco Hoboken (België). Momenteel speelt hij voor het Rotterdamse TTV Scyedam, waar hij zijn profcarrière wellicht zal afsluiten. Als zaakvoerder van TT Sport zal hij ook in de toekomst zeer verbonden blijven met het tafeltennis en hopelijk ook met de Pingwins.

Voor de vereniging zijn de trainingen het hoogtepunt van een geslaagd sportief seizoen, waarbij het eerste team promoveert naar tweede klasse. De ambities van de Pingwins reiken evenwel verder. Het objectief is op korte termijn in eerste klasse te spelen. Daartoe werd de vereniging overigens versterkt met onder meer Jeroen Koudstaal, die voorheen in eerste klasse speelde bij TTV Avanti en destijds
tot de top-3 van Nederland behoorde bij de junioren. Ook andere interessante spelers (Felix Kramer, Simon Heyne) en speelsters (Rianne de Groot) hebben intussen onze rangen in de breedte versterkt, zodat de sportieve toekomst van de Pingwins er rooskleurig uit ziet.

 

 

 

Comments are closed.