Recordopkomst voor het clubkampioenschap

Het competitieseizoen is intussen al meer dan een maand geleden afgesloten, maar de Pingwins zijn nog steeds niet toe aan vakantie! Dat bleek op 24 mei overduidelijk aan de recordopkomst bij de moeder van alle toernooien: het clubkampioenschap van TTV Pingwins! Niet minder dan 36 deelnemers, onder wie 4 kandidaat-leden, kwamen opdagen tegenover 23 vorig jaar. Liefst 12 landen waren vertegenwoordigd op ons multiculturele evenement. In zekere zin was het dus ook een wereldkampioenschap!

In tegenstelling tot de vorige jaren werden de poules op voorhand samengesteld met spelers van gelijkwaardig spelniveau. Hierdoor was er van in het begin al sprake van spannende wedstrijden. De beste 2 spelers uit elke poule kwalificeerden zich voor de halve finale.

In de C-finale won onze Zweedse gastspeler Matthias, die plechtig moest beloven lid te worden van onze bloeiende vereniging, de finale van onze routinier Hans van Lochem.

In de B-finale was ons nieuwbakken lid, Stefan Schedlberger, afkomstig uit Oostenrijk, te sterk voor Yuen Fat Leung.

In de A-finale stond, verrassend maar verdiend, Marc van der Zee, een vierdeklasser. Hij had in de halve finale onder andere onze voorzitter en tevens tweedeklasser, Nico van Houten, uitgeschakeld in een ware spektakelwedstrijd. In de finale stond hij tegenover een andere tweedeklasser, Panco Chung. De kampioen van 2012, Bayraa Boldbataar, werd reeds in de voorronde verslagen door enkele dubbel-gemotiveerde, lager gerangschikte spelers. In de finale kon Marc zijn zenuwen uiteindelijk niet de baas en verloor relatief kansloos. De Beker met de Grote Oren mag dus voor een jaar in de kast van Panco! (JG)

Comments are closed.