Gezellig druk op Open Dag voor onze jeugd!

Op donderdag 31 oktober 2013 organiseerden SETT en Pingwins een Open Dag om hun gezamenlijk jeugdproject een extra impuls te geven. De voorbije weken hadden beide verenigingen bij monde van jeugdsportcoördinatrice Kelly Ratsma uitvoerig reclame gemaakt voor deze Open Dag. Kelly had bovendien tafeltennis-initiatiesessies op basis van het “Table Stars”-concept georganiseerd in de omliggende scholen. Dit heeft talrijke kinderen van groep 5 tot 8 gemotiveerd om met ons kennis te maken in de Da Costastraat.
De open dag ging van start om 18u00. Het plan was om tot 19.30 door te gaan met vier verschillende opdrachten: hooghouden, overspelen tegen de muur, serveren en wedstrijd spelen. Elke tien minuten werd gewisseld van opdracht en konden de kinderen zoveel mogelijk activiteiten oefenen. Aan het einde van de les hebben de kinderen nog een rondje om de tafel gespeeld, of hebben zij één van onze eigen “sterspelers” uitgedaagd tot een wedstrijd.
In totaal zijn elf kinderen langs gekomen om hun tafeltennisvaardigheden te testen en te verbeteren. Deze kinderen kwamen vooral van de Spiegelschool en de Max Velthuijs School, maar ook twee beginnende leden van ons eigen samenwerkingsverband “SETT Pingwins” kwamen gezellig meedoen. Na anderhalf uur oefenen en spelen kwam de avond ten einde. Het was een leuke en leerzame avond, waarin we veel positieve reacties kregen van de deelnemers. We hopen hen natuurlijk weer te zien op de donderdagtrainingen in de komende weken! (JG, KR)

Comments are closed.