OLIEBOLLENTOERNOOI – WEER EEN JAAR VOORBIJ !

De tijd vliegt, ook bij TTV Pingwins! Het Oliebollentoernooi luidt traditioneel het jaareinde in en dat was in 2015 niet anders. Dit jaar waren we met 27 deelnemers (waarvan 3 namens TVZ) uit 12 landen. Het was dus weer een bonte bedoening, waarbij Syrië – misschien in de context van de actualiteit niet zo verrassend – voor het eerst vertegenwoordigd was. Het toernooi kreeg een extra gezellig tintje, omdat de verlichting in de kantine niet werkte. Als de mannen niet zo in de meerderheid waren, dan zou het verorberen van de oliebollen met bijhorende bubbels bij kaarslicht misschien nog romantisch geweest zijn!
Zoals gebruikelijk werden de deelnemers verdeeld over drie poules met spelers van vergelijkbare sterkte. In de C-poule was Jod Hsu, die vorig jaar nog verliezend finalist was, te sterk voor Glenn Ki Ahong. Het wedstrijdverloop in de B-poule was uiterst spannend, want Yuen Fat Leung kwam pas als winnaar uit de bus op basis van het onderlinge resultaat met Rolf Fülscher en Arjan Barendse. In de A-poule verlengde Marcel Rajewicz probleemloos zijn titel. Ton van Breugel eindigde verrassend als tweede in deze sterke poule en hield dus meervoudig clubkampioen Panco Chung achter zich! (JG)

Comments are closed.