BASISSCHOLIERENTOERNOOI: KINDERDRUKTE BIJ PINGWINS

Op 13 en 20 januari werden bij de Pingwins, in samenwerking met SETT, twee voorrondes van het Haagse Basisscholierentoernooi gespeeld. Verspreid over Den Haag waren er in totaal bijna 300 kinderen aangemeld. Voor de locatie Pingwins hadden zich respectievelijk 38 en 33 kinderen ingeschreven. Naast de begeleiders van de scholen kwamen ook vele ouders en grootouders supporteren, zodat de “Pingwins Arena” in de Da Costastraat aardig was volgelopen. Voor de kinderen was er gratis sap en voor de begeleiders koffie en thee. De hoofdzaak was evenwel een gezellige tafeltennismiddag, waarbij deelnemen belangrijker was dan winnen. Onze vrijwilligers waren ter plaatse om alles in goede banen te leiden, vooral bij de arbitrage, maar moesten nauwelijks tussenbeide komen. Zowel winnaars als verliezers gingen met de glimlach naar huis, vastbesloten om volgend jaar nog beter en sterker voor de dag te komen!

De volgende scholen waren te gast bij Pingwins:

  •  Europese School – 8 finalisten en dit bij de eerste deelname ooit aan het toernooi!
  • Eben-Haezerschool – 7 finalisten
  • Paschalisschool – 7 finalisten
  • OBS De Zonnebloem – 5 finalisten
  • Max Velthuijs School – 3 finalisten, dit is 3x meer dan vorig jaar!
  • OBS Houtrust – 3 finalisten
  • Carolusschool – 2 finalisten

De finale werd intussen op 27 januari gespeeld in de gemeentelijke sporthal aan de Gaslaan. De winnaar van de wisselbeker werd de De La Reyschool. Een leuke bijkomstigheid is dat Jannah bij de meisjes groep 7/8 Haags kampioen werd. Jannah volgt reeds enige tijd training bij de gezamenlijke jeugd van Pingwins en SETT, wat duidelijk iets heeft opgeleverd! Proficiat, Jannah! (JG)

Comments are closed.